KEJAMKU KEPADA NADIA

Setelah berjuang dalam ertikata bertungkus lumus selama hampir 3 minggu...akhirnya kedai haku dah kembali beroperasi seperti mula2 ianya dibuka pada tanggal 16 Disember 2008...mana taknya, banyak yang bermasalah akibat serangan virus komputer yang bernama Nadia Safira tu...nama best, tapi tu la...menambahkan kerja jer jadinya...sound tak buleh pakai la, printer spooler ilang la...adehh, sesak aku dibuatnyer bila customer dok bertanya...yang paling tak best tu, penyakit2 ni mari serentak kat kebanyakan PC haku...maunya aku tak senak, menghidupkan kembali seketui PC pun mau makan masa dekat 5 jam (Format dan install balik software2 dalam tu)...semua ada 24 unit...sorang2 lagik...mau buntang mata haku nengok skrin PC ni jer....dalam dok berkira2 tu...kena pulak mari semangat yang tiba2 datang entah dari mana...dan berbekalkan bantuan co-workers haku dan jugak wife aku...aku mengambil keputusan nekad...FORMAT SEMUA JER LAAHHH!!!...(sajer jer aku besorkan font tu sebab nak ngaborkan yang aku betui2 seriyes nak memusnahkan virus komputer yang bertahap tutttt nih...!!!...)...muhahhahahah!!!....jadi bergasaklah aku dan co-workers aku ni dalam usaha untuk mengembalikan spooler dan jugak sound pada kesemua PC2 yang aku cintai nih...!!!

gasak punya gasak, sampai tertido2 terlangkup berbantalkan siku kat atas meja...dengan izinNya, alhamdulillah, segala kerja yang dirancang menjadi dengan selamat...tanggal 12 Febuari 2010, selesai tugas haku dalam memperbaiki kembali performance PC2 aku nih...segala2nya udah kembali kepada biasa...cuma aku kena lebih alert dalam memantau keadaan PC...at least takde la kena kadap semua sekaligus macam yang aku kena baru2 nih...jemmed abess urat mata aku...siap dok stay back kat kedai jer...mana buleh jadi beb....anak bini pun nak kena jenguk2 jugak memalam nih...muekkekekeke!!!...sekarang ni aku amik pendekatan yang simple as a pimple...ada satu jer yang problem, aku terus format tanpa rasa prejudis...(info tambahan : virus ni juga menghalang kita dari memasukkan kembali file2 spooler dan jugak apa saja bacaan dari sebarang drive...)...tu yang masalah tu...nak tak nak, kena la reformat balik supaya ia kembali bertugas dengan jayanya....

dan hari ni setakat 17 Febuari 2010...alhamdulillah, semua masih selamat sihat dan kembali bertugas seperti biasa.....seperti biasa aku akan terus bersosial di fesbuk, dan aku akan terus menunggu...tertunggu...waiting....sekiranya che Nadia datang kembali lagi merenyeh kat komputer haku.....dan sambil mengharapkan yang 'kegatalan' Nadia tu udah berakhir.........

Roll out!!!

2 kritikan yang diterima:

Katijah said...

Sian eddie, diperkotak-katikan oleh nadia..
tak de preventive solution ke?
supaye nadia tak datang lagik..hehe
miker sabor ye... ;)

Zaidi Azraf Bin Hj Zainal Azmi said...

Kathy - hehhehe...sangup dikotakkan che abg robot nih....so far kena buat macam tu la....hari2 kena check...ingat ada lagi satu cara lagi...angkat server satu...tapi modal takde lagik...tengok la nanti macam mana....ehehhe..:))))

 
Copyright © SEBUAH KARYA AGUNG